24 weken

Yay! Deze week heeft Klaas de baby’s voelen bewegen. :) Als ik ga slapen, worden ze altijd nog even een kwartiertje wakker dus Klaas heeft veel schopjes mogen voelen. Dat maakt het toch weer een beetje echter, want de eerste keer is die baby altijd heel abstract gebleven, eigenlijk voor mij ook zelfs. Ik dacht dat dat de tweede keer anders zou zijn, maar eigenlijk lijkt het ons nu opnieuw even surreëel als enkele jaren geleden toen ik zwanger was van Elliot. Ik voel nog steeds beweging all over the place, maar wat ik minder aangenaam vind ik dat er zo vaak op en neer gesprongen wordt op mijn blaas. Op mijn oude blog las ik vorige week dat Elliot dat ook deed op deze termijn, maar ik herinner mij daar zelf niets meer van, dus ik denk dat hij daar mee gestopt is naarmate de zwangerschap vorderde. Hopelijk gebeurt dat nu ook weer, want soms is het zo hevig dat het echt lijkt alsof ik in mijn broek ga doen. :o Een van de baby’tjes zit wel superlaag in mijn buik, dus ik vrees er een beetje voor.

Ik denk dat mijn buik niet echt gegroeid is in vergelijking met vorige week, maar de weegschaal begint wel een beetje te overdrijven. Ondertussen zitten we op 6 kg extra, wat precies nog meevalt voor de termijn die ik al ben, maar ik weet van vorige keer dat mijn kilo’s er pas naar ‘t einde toe pijlsnel aan bleven plakken. En al dat vocht. Jakkes. En nu gaat het dan nog zomer zijn, bij Elliot was ik hoogzwanger in de winter en ‘t was al zo erg… Ik was precies the Elephant Man op ‘t einde.

Voor de doopsuikers zijn we eindelijk ook een beetje in gang geschoten. Mijn broer heeft een ontwerpje gemaakt en dat ga ik op stof laten drukken om er zakjes van te naaien. De proeflap is eergisteren besteld, dus ik hoop die tegen eind volgende week te hebben. Als die goed is, bestel ik de grote lap en kunnen we eraan beginnen. Voor Elliot haakte ik een dekentje (hij was toen al wel een jaar oud, maar bon) en dat wil ik voor de nieuwe baby’s nu ook nog doen. Ik ga me wel mogen haasten als ik dat nog af wil krijgen. Het plan is om er eentje voor elke baby te maken, bijvoorbeeld voor in de auto, en dan nog eentje voor hen samen in het park. Dus ja. 3 dekens. En dan nog wat andere haakprojectjes. Ik ga nog weten wat gedaan.

Benieuwd naar week 24 van Elliot?