Vanaf het moment dat ik wist dat ik binnenkort met een nieuwe job zou kunnen starten, kreeg ik ineens ook zin om hier thuis wat veranderingen aan te brengen. Met 5 grote en kleine updates ziet onze woonkamer er een stuk toffer uit. Maar misschien ben ik niet objectief. :) Hoe het ook zij, zo zag onze woonkamer er tot een week geleden uit:

20150901-woonkamer-3

20150901-woonkamer-2

20150901-woonkamer-4

1. Onze zetel was een doorn in ons oog. Het was een gigantische, stoffen zetel van 3,30 meter lang en minstens 1 meter diep, met dan nog eens een poef van een volledige vierkante meter erbij. Superzalig om in te hangen, maar oh zo frustrerend op de wekelijkse kuisdag. Want met twee langharige honden hing er dus constant hondenhaar aan de zetel. En doordat de pootjes van de zetel zo kort waren, was alles dat eronder belandde kwijt voor minstens een maand (lees: voor nog veel langer, want ik had geen goesting om elke maand die volledige zetel te verschuiven). Elliot verloor dus veel speelgoed en ook bij het poetsen is zo’n lage zetel niet praktisch: probeer daar maar eens met een stofzuiger of dweil onder te gaan om al het stof en haar mee te hebben. Mission impossible. Ik zei altijd dat ik niet naar een nieuw huis wilde verhuizen zonder nieuwe zetel, maar het begon mij te dagen dat we op het moment van de verhuis wellicht geen geld meer zullen hebben voor zo’n uitspatting. Dus besloten we er nu voor te gaan.

20150920-woonkamer-7

Een nieuwe zetel kiezen was nog niet zo makkelijk. We vonden een hoekzetel allebei heel tof omdat het zo gezellig is om allemaal samen in de zetel te hangen. Uiteindelijk zijn we toch niet voor een hoek gegaan, want we weten niet welke opstelling die in ons later huis zou moeten hebben. Bovendien kwam ik na het bekijken van wat foto’s op internet tot de conclusie dat ik blijkbaar val op combinaties van een driezit met een tweezit of twee fauteuils. Een stoffen hoekzetel wilden we niet meer en een lederen hoek was onbetaalbaar. Waar ik wel al een hele tijd mijn hart aan verloren had, was de Stockholm uit IKEA, een redelijk nieuwe lederen driezit. Hij ziet er niet al te modern uit, maar eerder een beetje vintage en dat was precies wat ik zocht. Om toch nog voldoende zitplaats te behouden besloot ik die te combineren met een tweezit. Ik was bang dat een ander soort leder zou botsen, dus kwamen we toch opnieuw bij een stoffen zetel uit. Om het allemaal wat interessant te houden, beslisten we voor een leuke kleur te kiezen. De gele zetel vonden we bij Maisons du Monde. Ook dit soort zetel heeft altijd al op mijn verlanglijstje gestaan. Ik had gewoon nooit gedacht dat ik de twee zou kunnen combineren. :)

20150920-woonkamer-5

20150920-woonkamer-6

2. De staande lamp had ook haar beste tijd gehad. Via die irritante advertenties die steeds op Facebook verschijnen kwam ik toevallig op MADE terecht. Na wat snuisteren vond ik daar een lamp waarmee het liefde op het eerste gezicht was. Omdat ik me net had ingeschreven op de nieuwsbrief kreeg ik nog eens 15 euro korting ook. Score! Het is daar nu wel zo’n beetje een leeg hoekje, dus ik denk daar nog een bijzettafeltje te zetten.

20150920-woonkamer-12

3. Toen we onze zetel bij Maisons du Monde gingen kiezen bracht ik ook nog dit theelichthoudertje mee. Ik vond dat er zo cool uitzien. Helaas wel nog geen theelichtje gevonden dat groot genoeg is om het volledig te vullen.

20150920-woonkamer-9

4. De woonkamer kon wat meer (nep) groen gebruiken. Het cactusje is echt en vond ik bij Eurotuin. Ik deed hem in een bloempotje dat volgens mij nog uit de Action komt, een setje van 3 waar eigenlijk kruiden in gekweekt moesten worden. Je ziet het in de foto hieronder wel niet zo goed, maar bon. :) Het vetplantje en de cactus in het witte potje zijn nep en komen uit Action. Als je niet van te dichtbij kijkt, zien die er echt uit. :)

20150920-woonkamer-10

5. Deze wire baskets komen ook uit de Action. Ik moest en zou er hebben maar wist eigenlijk niet zo goed wat ik ermee ging doen. Nu we nieuwe zetels hebben past die zwarte kist (daar bewaren we de dekentjes in) daar eigenlijk niet meer, dus wellicht gaan we die ergens anders plaatsen en de mandjes naast de zetel zetten.

20150920-woonkamer-11

En gewoon een kleurrijk fotootje van Elliots speelgoed, omdat dat mij vrolijk maakt.

20150920-woonkamer-8

Er moeten wel nog wat aanpassingen gebeuren. Boven de lederen zetel gaan we nog wat meer kaders hangen en boven de televisie komt nog een legplankje. Maar ik ben wel al echt content met hoe het er hier nu uitziet. Het voelt veel frisser aan. En volwassener ook, want die zetel kochten we samen toen we 7 jaar geleden verhuisden naar ons appartement. Wat denken jullie, goedgekeurd?