Tijdens de laatste maanden van mijn werkloosheid ben ik een aantal dingen beginnen herevalueren. Ik had het gevoel dat ik voor Iets Groots stond, op het randje van een Verandering. Ik voelde mij geïnspireerd, ja, maar ik kon er eigenlijk niet meteen mijn vinger op leggen. Ik heb er even aan gedacht om professioneel te gaan schrijven, maar dat is toch ook niet meteen wat ik wil. Het moet leuk blijven en ik was bang dat moéten schrijven ervoor zou zorgen dat ik er op den duur een afkeer van zou krijgen. De afgelopen weken begon het idee meer vorm te krijgen en realiseerde ik mij dat ik mijn schrijfplatform al had: mijn blog. Ik ben me erin gaan verdiepen, ben er een boek over aan het lezen en een cursus over aan het volgen. Eigenlijk denk ik niet dat er hier iets wezenlijks gaat veranderen. ‘t Is te zeggen: ik denk niet dat er een grote ommezwaai komt en dat ik artikels zoals in een tijdschrift ga schrijven. Maar ik wil wel meer schrijven. Vaker. Want soms bleef het hier toch wel heel stil. If anything heeft mijn bezinning ervoor gezorgd dat ik weer inspiratie gevonden heb, dat mijn passie terug is.

DSC_8778

Een van de dingen waarover het boek en de cursus het hebben is het achterhalen van wie nu eigenlijk je lezers zijn. Ik ken er natuurlijk een aantal. Ik weet dat mijn familieleden meelezen. Ik heb al een aantal nieuwe mensen leren kennen, vooral via de reacties op mijn posts. Maar als ik naar mijn statistieken kijk, merk ik dat er ook heel wat stiekeme meelezers zijn die niks van zich laten horen en dus anoniem blijven! Dus heb ik een heuse enquête opgesteld, seg! Jullie krijgen eerst en vooral wat algemene vragen, zoals jullie woonplaats en leeftijd. Daarna komen de vragen die meer toegespitst zijn op mijn blog zelf en die me zullen helpen om een duidelijker beeld van jullie te vormen. Op die manier kom ik er ook achter wat jullie verwachtingen zijn. Superinteressant, denk ik!

DSC_8777

Het zou me ongelooflijk blij maken als jullie de enquête invulden! Mijn dank zal groot en eeuwig zijn. Maar dat is nog niet alles. Ah nee. Ik stel er iets tegenover… Over exact 1 week, op vrijdag 11 september om 23u59, sluit ik de enquête af. Ik stop de namen van iedereen die de vragen beantwoord heeft in een pot en een belachelijk schattige, onschuldige kinderhand zal dan op zaterdag 12 september één naam kiezen. Die persoon wint een fotoshoot door Klaas. Hij is verantwoordelijk voor zowat alle foto’s op mijn blog en ik krijg daar toch heel vaak complimenten over, dus ik denk dat dat wel een mooie prijs is, niet? Enkele voorbeeldjes zien? Klik hier. Alles is mogelijk, of je nu een shoot met je vent/madam wil, een reeks van jullie gezin of enkel van jullie kindjes. Hell, voor ‘t zelfde geld ben je van plan om je huis volgende maand te koop te zetten en zoek je nog een vastgoedfotograaf: your wish is his command. :)

De enquête vinden jullie hier.

Opgelet: ik hoor van sommige lezers dat ze hun antwoorden ingevuld hebben, maar dat het niet lukt om ze door te geven. Misschien mis ik zo dus antwoorden van jullie. Blijkbaar wil het nog wel al eens marcheren als je de enquête invult op laptop/computer in plaats van op een gsm. Kunnen jullie in de reacties laten weten of je deelnam aan de enquête? Je mag ook een mailtje sturen via de e-mailknop rechts op je scherm. Ik laat jullie dan weten of ik jullie antwoorden ontvangen heb. Bedankt!

Alvast bedankt & may the odds be ever in your favor!