Weten wat aan deze post voorafgaat? Lees dan eerst deel 1deel 2, deel 3deel 4 en deel 5 van onze bouwreeks. 

De binnenmuren dus. Allez, eigenlijk is het ruimer dan dat, want ook de plafonds moesten nog afgewerkt worden. Omdat we alle technieken zelf deden, bleven die na de ruwbouwfase immers bloot zodat alle leidingen nog konden getrokken worden. Wanneer dat gebeurd was, moesten de plafonds nog afgewerkt worden met gyproc. Dat deed Klaas zelf, met véél hulp van mijn vader en schoonvader. Gelukkig, want wat.een.stom.werk. Ik wil nooit in mijn leven nog gyproc zien, en dan heb ik het nog niet eens zelf moeten doen, seg. Normaal was dit trouwens een werkje dat pas uitgevoerd zou worden nadat er overal chape over de vloerverwarming was gegoten, maar door de vertraging die we daar opliepen konden we de plafonds al wat vroeger beginnen afwerken. Als er één ding is dat ik achter bekeken zou uitbesteed hebben als we er genoeg geld voor hadden gehad, dan was het het plaatsen van de gyproc geweest. Daar leek maar geen einde aan te komen! Maar bon, ‘t was dan ook een grote oppervlakte en na 3 weken konden we ook deze taak van onze to do list afvinken.

Die gyproc van de binnenmuren én de plafonds moest natuurlijk ook nog opgestopt worden. Dat betekent gewoon dat enkel de naden en vijsgaten toegestreken werden met plamuursel want een volledige laag is bij gyproc niet nodig. Gelukkig maar, want zo konden we deze taak net betaalbaar genoeg houden om uit te besteden. Hoe lang het ophangen van de gyproc ook had geduurd, de opstop zelf doen zou nog eens minstens zo lang geduurd hebben, zéker omdat alles daarna nog moest afgeschuurd worden. Nu kwam er gewoon een werkman of 3 en op letterlijk 4 dagen was ons hele huis van onder tot boven, 585 m², opgestopt én afgeschuurd. Klaar om te verven dus!

Omdat er na afronding van de opstop nog stééds geen chape was op de benedenverdieping, leek het Klaas logischer om eerst te primeren en te verven en pas daarna te beginnen vloeren. We bestelden online primer en verf van Sikkens en gedurende ongeveer een week stopte Klaas de eerste verdieping volledig in een wit jasje. RAL 9010 uiteraard, of wat had ge gedacht? Volgens het label zou 1 laag primer en 1 laag verf volstaan, maar uiteindelijk werden het toch 2 laagjes verf. Ik had het kunnen peizen, hé! Toen hij op de eerste verdieping klaar was met verven, was er beneden NOG ALTIJD GEEN PUR. Dus heeft Klaas boven lekker verder gewerkt en onze laminaat gelegd. Die konden we zelf gaan afhalen hier op ‘t einde van de straat.

Daarbij kreeg hij gelukkig opnieuw nog hulp van mijn vader waardoor onze eerste verdieping (op de badkamer die een tegelvloer kreeg na) op een dikke 4 dagen volledig voorzien was van laminaat. En toen geschiedde er een wonder en konden we éindelijk beneden verderdoen aan de vloeropbouw (zie vorige post) waarna we dan ook konden primeren en verven. Daar heb ik precies geen foto’s van, maar onze maagdelijk witte muren zien jullie later dan wel eens wanneer ik interieurfoto’s post. ^^

Voor mijn volgende post gaan we eens naar buiten, want dan toon ik jullie het resultaat van de metselwerken.