Allez, zeg. Ik was in Blogland al regelmatig de Liebster Award tegengekomen. Geen fysieke trofee of zo, maar wel een tag die bedoeld is om kleine bloggers een beetje te promoten. Als je genomineerd wordt, moet je een paar vragen beantwoorden. Stiekem was ik al een hele tijd aan ‘t hopen eens genomineerd te worden. Ik ben geen seut of zo, hoor. Dat is gewoon zoals in de lagere school een vriendenboek krijgen om in te vullen, hé. Jullie voelden zich dan toch ook gevleid? Toch? ‘t Is toch waar, hé? Ge moet dat niet ontkennen. En ik beantwoord heel graag vraagjes. Ik voel het idee voor een nieuwe blogcategorie opborrelen. Anyway. Ik werd voor de Liebster Award genomineerd door Voskosmos, een heel grappige blog die ik nog maar pas ontdekt heb. Ze stelde mij 9 vragen.

liebster award

1. Wat is je dierbaarste herinnering uit je kindertijd?

Ik heb niet specifiek één dierbare herinnering die er tussenuit springt, maar enkele van de zaken waar ik vanbinnen nog altijd warm van word: onder de eettafel winkeltje spelen met mijn broer, met onze dekbedden, kussens en knuffels een “bedje” maken tussen de zetels en zo naar films kijken (Arachnophobia!), naar Disneyland gaan, op reis gaan naar Frankrijk en Spanje, gaan logeren bij mijn mémé en daar stout zijn en toerkes rond de tafel lopen zodat ze niet aan mij kon en ze haar lach niet meer kon inhouden, om het eerst naar de brievenbus lopen met mijn pépé. Die dingen. Vooral uitstapjes blijven mij bij. Oh, en die keer dat mijn ouders de spiegels van de kleerkast hadden gehaald om ze in de gang op te hangen, maar ze efkes in de living hadden gelegd tot ze tijd hadden om ze op te hangen. En hoe mijn broer en ik dan mekaar achterna zaten, over de spiegel sprongen en ik mij mispakte en in de spiegel sprong. En hoe ik mijn broer en ouders toen liet geloven dat hij erin was gesprongen. Heeft toch een paar jaar geduurd eer ik dat heb durven opbiechten. Meteen ook zowat de enige keer dat mijn broer de zogezegde schuldige was, haha. Sorry, Vince!

2. Wat zou je eerst redden als je huis in brand staat?

Mijn baby. En dan mijn zwangerschaps- en babydagboek en Elliots herinneringenkoffertje. Maar ik denk altijd dat het een traag brandje zou zijn, dus in mijn verbeelding sleep ik alles op ‘t gemakske tot in de tuin, zodat alleen het huis zelf afbrandt.

3. Wat is je favoriete blogpost van op je eigen blog?

Jong, dat is een veel te moeilijke vraag! Ik heb er 5 geselecteerd:
Een half jaar en 1 jaar, omdat de eerste post de meest intieme foto’s van mij met mijne zoon bevat en de laatste het verslag is van de allereerste verjaardag van mijn baby. Emo!
– Tuinwerk: deel 3, omdat ik echt trots ben op wat we van onze tuin gemaakt hebben, hoewel ik de laatste stand van zaken nog niet in deze post getoond heb.
Elliots geboorteverhaal, omdat dat het relaas is van het heftigste dat ik ooit heb gedaan.
– First World Problems, omdat ik graag ne keer zaag.

Oeps. Ja. Als laatste post kan ik niet kiezen tussen Elliots groeifeest en Cake smash. Die van het groeifeest omdat dat gewoon een heel fijne dag was waarop we echt onze zin hebben gedaan en onze familie en vrienden mee kwamen vieren. Die van de cake smash omdat ik nog altijd supercontent ben met de foto’s die we toen zelf hier thuis hebben gemaakt.

4. Welke film kan je ontelbaar keer opnieuw blijven zien?

Allez zeg, weeral zo’n lastige vraag. Er zijn veel films die ik al ontelbaar veel keren opnieuw heb gezien. 2012, Deep Impact, Independence Day, The Holiday, National Lampoon’s Christmas Vacation,… En alles van Tom Hanks. Ik zie heel graag films. ‘t Moeten niet eens heel goeie zijn. Wat mij nu wel opvalt is dat het vooral rampenfilms en Kerstfilms zijn. Mmmmmm, rampen en Kerstmis. <3

5. Op wie heb/had je een gênante crush?

Mijn crush is niet gênant. Maar dus: op Tom Hanks. Ik dénk dat dat ergens in ‘t zesde middelbaar begonnen is als een mopje zelfs. Maar ondertussen, tja. What can I say? The love is real, y’all. Dit clipje maakt mij helemaal warm vanbinnen, vol liefde en nostalgie. Waarschijnlijk omdat het mij doet denken aan onze huwelijksreis naar New York met Kerst. En omdat het met Tom Hanks is. Echt, ik zie andere acteurs nog niet zo gauw doen wat hij in dat clipje deed. En de laatste tijd kwam hij af en toe in de media met random good guy dinges (ja, dat zijn 4 verschillende links!) die hij deed. Die mens is zo gewóón. Zucht. Ik wil hem echt keiiiihard knuffelen. Ik weet zeker dat hij mij echt tof zou vinden en terug zou willen knuffelen.

6. Wat was er het eerst, de kip of het ei?

Ik denk het ei. Want eieren zijn er altijd geweest, maar kippen niet. Dus het lijkt mij logisch dat er op een keer uit een ei de allereerste kipachtige gekomen is. En die legde dan een ei waarin er een nog kipachtigere zat. Maar ja, ik ben geen bioloog, hé. Nu ga ik daar weer de rest van de avond over zitten nadenken.

7. Wat zou de eerste wet zijn die je in het leven roept als je eerste minister zou zijn?

Zwaardere straffen voor dronken bestuurders. En een jaar zwangerschapsverlof zou ook wel tof zijn, precies. ^^

8. Met wie, dood of levend, zou je graag eens een hele avond op restaurant gaan?

Met Tom Hanks. Maar ik zou ook wel graag mijn pépé nog eens kunnen zien en hem vertellen over mijn leven. Hem nog eens vastpakken enzo. Ik denk dat ik dat nog het liefste zou hebben.

9. Wat is het slechtste cadeau dat je ooit gekregen hebt?

Goh, dat weet ik eigenlijk niet. De meeste mensen vragen mij eerst waar ze mij een plezier mee kunnen doen. Gelukkig, want ik ben precies een moeilijke volgens sommigen. Nochtans ben ik niet zo moeilijk. Geef mij een roman en ik ben content. Allez, meestal toch. :) Ik vraag zelf eigenlijk ook meestal aan anderen wat zij graag cadeau zouden krijgen. Te bang dat ik iets zou geven dat ze echt maar niets vinden. :)

En nu mag ik zelf 3 anderen nomineren. Ik kies voor Johanna van Two Owlettes, Paulien van Kristalblauw en Silke van Julienne.

Jullie krijgen van mij de volgende 10 vragen:

1. Is er een rare eetcombinatie waar je dol op bent?
2. Wat is je guilty pleasure?
3. Hoe sta jij onder de douche? Met je gezicht of met je rug naar het water? Waarom?
4. Vertel eens wat je lievelingscitaat is? En van wie is het?
5. Zag jij dit kleedje als zwart met blauw of als wit met goud?
6. Welk nutteloos talent bezit je?
7. Welk boek zou je mij aanraden?
8. Wat was je meest gênante moment?
9. Waar zou je het liefst van al op vakantie gaan?
10. Heb je ooit iets meegemaakt dat zo grappig was dat je bijna (of kom, stiekem een béétje) in je broek plaste? Vertel eens het verhaaltje!

Doe dat goed!