Gisteren vierden Klaas en ik onze derde huwelijksverjaardag. Ik vind dat eigenlijk wel zot. Enerzijds klinkt drie jaar superkort en voelt het aan alsof we al veel langer getrouwd zijn. Misschien is dat omdat we pas na 5 jaar trouwden. Maar bon, anderzijds kan ik amper geloven dat het al 3 jaar geleden is dat ik mijn mooi kleed mocht dragen en we met onze familie en vrienden een feestje bouwden.

huwelijk 1

huwelijk 2

huwelijk 3

huwelijk 4

Je moet ons niet heel goed kennen om te weten hoe we onze huwelijksverjaardag gevierd hebben. We gingen eerst lekker eten bij de Griek en daarna pikten we een filmpje mee. Normaal nemen we bij de Griek altijd hetzelfde, een plateau met verschillende vleesjes op, rijst, patatjes en groenten, maar we hadden zin om eens zot te doen, deze keer. We hadden ook veel honger én we waren nog niet gaan eten om mijn nieuwe job te vieren. Dus bestelden we deze keer ook een voorgerecht. Dat was zo veel en zo lekker dat we tegen het hoofdgerecht eigenlijk al geen honger meer hadden. Het voorgerecht bestaat blijkbaar ook in hoofdgerechtportie (is dat een woord?), dus misschien dat we dat volgende keer wel gewoon zo bestellen!

We begonnen met meze en omigaaaawd, dat was megalekker. Inktvisringen, scampi (Wist ge dat ‘scampi’s’ niet bestaat? Scampi is het meervoud van scampo. Zot, hé? Gewoon efkes een wistjedatje), burgertjes van lamsvlees en een lekker slaatje. En dan stokbroodjes om heerlijk te doppen in tzatziki, tarama en een of ander visslamengseltje dat keiiilekker is. Echt, man. Smullen.

meze

Ons hoofdgerecht was de plateau du chef. Rijst, gebakken aardappelpartjes, verschillende vleesjes en opnieuw een heerlijk slaatje.

plateau du chef

Voor wie ook eens wil gaan proeven: Zorba in Gent. Echt. Ga proeven. ‘t Is belachelijk lekker. :)

We konden gezellig lang tafelen, want de film begon pas om 20u45. Wij kozen voor Bridge of Spies. Allez, ik twijfelde tussen die en In the Heart of the Sea, maar Klaas zei dat ik moest kiezen. Dus ja. Dan kies ik voor Tom Hanks, hé. :) We vonden het wel een goeie film, maar ‘t was echt een praatfilm, hé. Ik heb eigenlijk liever wat meer actie. Misschien was die andere dan wel een betere keuze geweest.

Kennen jullie nog lekkere adresjes in Gent? Wij staan open voor suggesties!