Klaas en ik zeggen al enkele jaren dat we eens wat meer uitstapjes moeten maken tijdens zijn verlof. Nu Elliot er is, hebben we daar eindelijk werk van gemaakt. Niet dat hij er al veel aan had, maar het was toch fijn om een gezinsuitstapje te doen. Elliot houdt van dieren (‘t is te zeggen, onze honden vindt hij alvast tof) dus besloten we naar een dierentuin of zoo te gaan. Aangezien we Planckendael en de Zoo te ver vonden, werd het Pairi Daiza. En dat is ons heel goed bevallen.

We zijn redelijk vroeg vertrokken, maar het was toch wel weer een halfuur later dan voorzien. Wij zien ons bed te graag. Elliot heeft de hele autorit naar daar geslapen, dus toen we arriveerden was hij goedgezind. We gingen eerst langs de kinderboerderij waar hij alvast zijn ogen uitkeek. Al leek het soms wel of hij de andere kindjes interessanter vond dan de dieren.

Elliot en Joyce

Dit geitje was meer geïnteresseerd in Elliot dan Elliot in hem. Onze kleine vent zat in zijn buggy en het geitje kwam met zijn neus tegen Elliots handje wrijven. Elliot keek zelfs amper in de richting van het geitje. :-)

Geit

Ik ging vooral voor de olifanten en die waren eigenlijk het eerste dat we zagen toen we in het park aankwamen. Ze kwamen net buiten toen wij aan hun omheining stonden. Toch altijd een beetje ontzagwekkend om zulke gigantische dieren op een paar meter van jou te zien staan.

Olifant 4

Olifant 3

Olifant 1

Elliot olifanten

Er was ook nog een andere olifant die (volgens mij toch) helemaal alleen zat, Suzy. Ik zat er wel een beetje mee in want ze leek me nogal eenzaam. Dit was volgens mij wel de grootste olifant van het park.

Suzie

Na de olifanten begon Elliot het een beetje lastig te krijgen. Hij had honger en was moe. We gingen even zitten zodat hij kon drinken en daarna heeft hij het toch wel even moeilijk gehad om in slaap te geraken. Er was gewoon te veel te zien. :-)

We zagen ook nog wat andere ontzagwekkende beestjes:

Neushoorn 1

Leeuw

Giraffe 2

Dan zagen we nog wat grappige beestjes:

Kangoeroe

Apen

Gans

We zagen mooie, maar ook rare vogels.

Rode vogel

Vogel

Pauw

Flamingo

En Timon en Pumbaa (dat is dus effectief met dubbele a, hé! Google het maar eens!) waren er ook.

Wrattenzwijn

Stokstaartje

En dit vonden we een mooi gebouw. We vroegen ons af of het gewoon een nagemaakt decor zou geweest zijn, maar blijkbaar is het een authentieke abdijtoren.

Toren

En als laatste, mijn meest favoriete foto van de dag.

E&K

De panda’s hebben we niet gezien. Keeeiiilange rijen, jong! We zagen het niet zitten om een halfuur aan te schuiven. Elliot vond de zeehonden trouwens ook heel leuk, maar daar hebben we geen foto’s van. Als eerste gezinsuitstap was dit eigenlijk ideaal. Klaas en ik hebben zelfs geen enkele keer gememd tegen elkaar, een wonder! Het was een geslaagde dag en we gaan zeker nog terug, als Elliot wat groter is.