Eerst en vooral een dikke merci aan iedereen die mijn enquête heeft ingevuld! Maar liefst 41 mensen (42 als je Klaas meerekent :)) hebben de vraagjes beantwoord! De winnaar werd ook al gekozen, maar ik laat jullie nog even in spanning tot verder in dit bericht. Ik vertel jullie namelijk graag eerst wat de resultaten van de enquête waren… Jullie zijn alleszins stuk voor stuk bijzonder lief geweest voor mij! Als dat allemaal oprechte reacties waren, dan mag ik mezelf gelukkig prijzen. Jullie hebben mijn hartje nogal verwarmd ze. :) Dikke <3 voor jullie allen! Schermafbeelding 2015-09-12 om 13.02.07Meer dan 95% van mijn lezers zijn vrouwen. Dat vind ik eigenlijk niet zo raar, maar kijk, naast Klaas bleek ik toch nog een stiekeme mannelijke lezer te hebben! Hoi, Jeroen!Schermafbeelding 2015-09-12 om 13.02.21Bijna 70% van mijn lezers is tussen de 20 en 30 jaar oud. Dat vond ik ook vrij logisch, want dat is ook mijn eigen leeftijdscategorie. Bijna 25% bevindt zich in de leeftijdscategorie 31 tot 40 en nog eens een kleine 6,5% (3 dames) is tussen de 41 en 50 jaar jong. :)Schermafbeelding 2015-09-12 om 13.02.36Iets meer dan de helft woont in Oost-Vlaanderen, waar ik zelf ook woon. De rest zit redelijk mooi verspreid over de overige provincies: 15% woont in West-Vlaanderen, 13% in Antwerpen, 11% in Vlaams-Brabant en 7% in Limburg.Schermafbeelding 2015-09-12 om 13.02.56Maar liefst 31% geeft aan mij al te lezen van voor Huizeke Sluizeken. Dat zijn er een aantal die ook mijn Engelstalige blog lazen, maar blijkbaar hebben ook een aantal januarimama’s deze optie aangevinkt omdat ze mij “in de groep lezen”. :) Bijna 27% leest mijn blog ongeveer 2 tot 5 maanden en 24% leest mijn blog nog maar 1 maand of minder! Dat zijn lezers die erbij gekomen zijn sinds ik mijn blog een beetje ben beginnen promoten in bloggroepjes op Facebook. Wees welgekomen! Ik ben blij dat jullie tot nu toe al zijn blijven plakken. :) Verder was er ook nog eens 9% die de blog al langer dan een jaar leest en 9% die al 6 tot 12 maanden meeleest.Schermafbeelding 2015-09-12 om 13.03.07Zowat 3/4 van mijn lezers bezoekt de blog telkens als ik een nieuw bericht plaats. Ik voel mij héél gevleid! 5 mensen lezen een paar keer per maand, 4 mensen 2 à 3 keer per week, 2 mensen een keer per week en 1 persoon minder dan een keer per maand.Schermafbeelding 2015-09-12 om 13.03.17Iets meer dan de helft van jullie ontdekt een nieuw bericht op Facebook. Nog eens een 30% volgt mij via Bloglovin’. 9% volgt via een andere reader. 2% tikt gewoon de url in en 2% sloeg de blog op in haar favorieten. Schermafbeelding 2015-09-12 om 13.03.24En dan nu. 44% laat NOOIT een reactie achter! Foei voor jullie! Ik lees zo graag wat jullie te zeggen hebben. In ‘t vervolg zeker eens een reactie achterlaten, hoor! Bijna 38% post af en toe een commentaar en de overige 18% doet dat regelmatig. Dankjewel daarvoor!Schermafbeelding 2015-09-12 om 13.03.49

3/4 van jullie vindt de hoeveelheid posts goed zoals het is. 20% zou graag nog meer posts zien, maar ik vind dat ik tegenwoordig al een aardig tandje bijsteek in vergelijking met vroeger. :) Eén iemand vond dat ik te vaak post! Mijn doel is vanaf nu eigenlijk om een drietal keer per week te posten. Ik vind dat een mooi gemiddelde. Soms zal het al eens bij 2 posts blijven terwijl ik in andere weken net veel te zeggen zal hebben en 4 keer zal posten. Schermafbeelding 2015-09-12 om 13.03.55Bijna 85% van de lezers vindt de lengte van de blogberichten gewoon goed. De rest van de meningen was een beetje verdeeld, met nog 2 dames die langere berichten willen, een drietal dames die een mix van korte en lange berichten goed vinden en 2 dames die ze te lang vinden. Ik denk dat ik mijn berichten dus ongeveer hou zoals ze nu zijn. Af en toe is er eens een heel lange post, af en toe een heel korte. :)Schermafbeelding 2015-09-12 om 13.03.33Gevraagd naar welke onderwerpen jullie het interessantst vinden, bleek 80% persoonlijke vertelsels te prefereren. Nog eens 63% is hier ook voor de berichten over Elliot. Posts over uitstapjes doen het ook goed, gevolgd door recepten (die ik eigenlijk helemaal niet zo vaak post, maar misschien moet ik dat meer beginnen doen?) en moestuinperikelen. 7 dames houden ook van de blogberichten over mijn haakprojectjes. Die doen het bij het “grote publiek” dus wat minder, maar da’s dan jammer voor hen, want die behoud ik wel. :) Ik geef veel haakwerkjes weg en wil er toch nog een herinnering aan hebben.

Ik vroeg jullie ook wat jullie precies aanspreekt. Jullie antwoorden kon ik onder verschillende noemers samenvatten. Voor velen was de herkenbaarheid een belangrijk punt, met name het feit dat jullie zich in dezelfde levensfase bevinden als ik, of een kindje hebben dat ongeveer even oud is als Elliot. De mooie foto’s werden ook regelmatig vernoemd (Klaas blonk nogal :)) en jullie vinden dat ik een leuke, vlotte schrijfstijl heb. Er zijn ook lezers die hier zijn omdat ze een curieuzeneuzemosterdpot zijn of graag de voyeur uithangen, haha! En dan zijn er een aantal lezeressen die ik persoonlijk ken en die mijn blog volgen om op de hoogte te blijven van wat hier allemaal gaande is.

Wat voor mij een heel leerrijke en interessante vraag was, was die waarin ik jullie vroeg naar welke categorieën jullie nog interessant zouden vinden. Daar waren namelijk ook een paar thema’s die steeds terugkeerden én het toeval wil dat ik over zowat elke categorie zelf al heb nagedacht de laatste tijd. 5 dames zouden graag wat meer weten over de boeken die ik lees en nog eens 5 lezen graag over huisinrichting/verbouwingen/DIY-projectjes. 3 madammen zouden het tof vinden om filmrecensies te lezen en nog eens 3 hebben gevraagd naar mijn shopadresjes voor Elliot. (Daarover heb ik ondertussen al geblogd, hé. :)) 2 lezeressen zouden af en toe graag een opiniestuk zien verschijnen en er was er eentje die het tof zou vinden om af en toe eens iets van een gastblogger te lezen. Er was ook iemand die meer wil weten over de hobby van Klaas. Misschien moet hij dan maar eens komen gastbloggen. :) Ik ga dat concept wel eens verder verkennen, maar het zal wellicht niet voor de eerste weken/maanden zijn. Wat de andere categorieën betreft: jullie mogen binnenkort een aantal interieurpostjes verwachten (die stonden al van voor de enquête ingepland :)) en ik heb ook een manier gevonden om de boeken die ik lees op een (hopelijk) toffe manier in mijn blog te betrekken. Daarover later ook meer. Over die films ga ik nog eens nadenken. Ik vind het moeilijk om films te bespreken omdat ik simpelweg pretty low standards heb op dat vlak, haha! Voor mij moet een film niet supergoed zijn om ervan te genieten. Ik zie ook vanalles graag, dus er is moeilijk een lijn in te trekken. Ik brainstorm nog even door. Wat de opiniestukken betreft, die zullen verschijnen wanneer ze moeten verschijnen. Met andere woorden: als ik eens een  mening heb waarvan ik écht denk dat ik ze moet verkondigen. :) Iemand opperde trouwens ook dat ik de posts die gewoon over Elliot gaan kan loskoppelen van de categorie “Dagelijks leven”. Dat is inderdaad de bedoeling. Jullie hebben misschien al gemerkt dat ik nieuwe categorieën ben beginnen toevoegen. Daar ga ik de komende tijd nog wat verder in gaan, zodat alles duidelijker onderverdeeld is.

Ik kreeg ook nog 2 werkpuntjes waarmee ik aan de slag ga. Iemand vertelde dat het vervelend is dat de pagina’s waar ik naar link openen in hetzelfde venster in plaats van in een ander tabblad. Ik heb daar nooit bij stilgestaan omdat ik zelf altijd via een rechtermuisklik open in een ander tabblad. Hoe het ook zij: ik pas dat voortaan aan en jullie kunnen nu lustig klikken op alle links aangezien ze voortaan in een nieuw tabblad openen. Nog iemand vertelde dat ze vond dat ik soms te veel foto’s van hetzelfde onderwerp post. Dat is iets waar ik de laatste maanden al vaker bij stil heb gestaan. Ik dacht dat ik misschien beter een selectie van 2 of 3 echt goeie foto’s kon maken dan 10 quasi dezelfde beelden te posten. Maar ja, ge kent dat wel, ik was altijd te lui om te kiezen. In ‘t vervolg ga ik dat wel doen dus. :)

Speciale vermelding voor de persoon die zei dat ze fan is van mijn parketvloer. Ik heb efkes moeten denken wat ze daar juist mee bedoelde, tot ik mij realiseerde dat ze dacht dat mijn eettafel mijn vloer is, haha! ;)

En dan nu. De winnaar van de give-away… De onschuldige kinderhand heeft gekozen…

De winnaar is… *tromgeroffel*

winnaar

… Sofie van Fiekefatjerietjes! Proficiat, Sofie! Je mag een mailtje verwachten van mij. :)

Velen waren blijkbaar heel erg enthousiast over de prijs van de give-away. Wie nog steeds geïnteresseerd is in een fotoshoot mag mij altijd eens een mailtje sturen om iets af te spreken met Klaas. :)