Jullie kunnen nog steeds mijn enquête invullen. (Amanda, ik kijk naar u, hé. ;)) Daarmee helpen jullie mij een beetje én maken jullie kans op een fotoshoot. Allez, hup!

Een dikke maand geleden maakte ik een post met daarin mijn Travel Bucket List. Ik moet zeggen dat die tot nu toe motiverend werkt. In die post vertelde ik dat ik droomde van een scratch map, een wereldkaart waarop je de landen die je al bezocht hebt kan wegkrabben. Ik voegde de daad bij het woord en bestelde er eentje op Bol… Om dan letterlijk 2 dagen later te zien dat ze de prijs 3 euro verlaagd hadden. Tsk tsk!

Scratch map 5

Ze werd geleverd na ons weekje vakantie in de Ardennen. Tijdens die week maakten we ook een uitstap naar Luxemburg, dus kon ik meteen die extra 3 millimeter wegkrabben! Ik was daar nog nooit geweest. Anyway, een beetje over de landen die ik krabde: België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Want Disneyland is Frankrijk, hé. :) Hoewel we binnen dit en twee jaar toch graag eens “voor echt” naar Parijs zouden gaan. Ik krabde ook New York weg. Oorspronkelijk was ik van plan om de Verenigde Staten volledig weg te krabben, maar toen hoorde ik dat ik mij beter beperkte tot de staten die we effectief bezocht hadden. (Awooeee, januarimama’s! ;)) Ik ben zelf ook al naar Griekenland gegaan en, volgens mij, ook naar Duitsland, maar we hebben besloten om de kaart alleen te gebruiken voor landen waar we samen zijn geweest. Helaas zijn dat er nog niet echt veel.

Scratch map 2

Scratch map 3

En ter illustratie van mijn inspiratie en motivatie (al die -aties, het is duidelijk dat het mij menens is!): ons weekend Amsterdam is geboekt! We hebben via Airbnb gereserveerd en gaan met z’n drietjes eind oktober de stad bezoeken. No worries, moeder, niet het weekend van uwe verjaardag. ;) Ik kijk er echt al belachelijk hard naar uit.

Scratch map 1

Wat een knap manneke. <3 De kader hangt wel nog te hoog, omdat we hem voorlopig aan het haakje van de vorige kader hebben gehangen. De kaart moet dus nog een beetje naar beneden verschuiven, maar ik vind die muur nu te kaal in vergelijking met vroeger. Ik ga dus op zoek naar nog een paar leuke printjes. Suggesties?

PS. Ik heb onder het kader waarin jullie reacties kunnen achterlaten gezorgd voor de optie om een e-mail te krijgen wanneer er nieuwe reacties gepost worden. Kan handig zijn om dat eerste vakje dus aan te vinken. Op die manier krijgen jullie een melding als ik reageer op jullie berichtje en moet ik het niet meer via een apart mailtje sturen. Handig! :)