Hebben jullie al voor Huizeke Sluizeken gestemd? Nee?! Schaam op u! 

Sinds donderdag neem ik opnieuw elke dag de trein. De enkele rit is ongeveer 35 minuutjes sporen. Superzalig, want daardoor kan ik eindelijk weer elke dag lezen. Oe, ge kunt toch elke dag lezen als ge wilt? hoor ik u al zeggen. Baja, dat zou kunnen. Maar als ik thuis ben, lukt het mij niet meer om daar tijd voor vrij te maken. Dan ben ik bezig met het huishouden of kijk ik liever wat tv. Misschien dat dat ook weer betert als er ooit eens geen kindjes meer naast ons bed liggen te ronken. :)

Ik ben dus vanaf donderdag opnieuw aan ‘t pendelen en op die 4 ritten heb ik al 93 pagina’s gelezen. Ik lees dus niet supersnel, maar ik vind dat het toch goed meevalt, want ik ben ook niet elke minuut aan ‘t lezen natuurlijk. Af en toe eens Facebook checken, of mij al stilaan klaarmaken om van de trein te stappen. Ik hou al een tijdje een schriftje bij waarin ik boekentips opschrijf, mijn boekinspiratieboekje. Kom ik ergens een interessante titel tegen, dan schrijf ik die op. Zo heb ik altijd een lijstje waaruit ik kan putten als ik een nieuw boek wil kopen.

boekjes-2

boekjes-3

Een tijd geleden zag ik al de Verbeelding Book Challenge voorbijkomen. Toen ik die ontdekte, kon ik er echter nog niet aan beginnen omdat ik niet meer las. Maar daar komt nu dus verandering in. De Challenge bestaat uit een heel aantal boeken die je zelf kan kiezen, zolang ze maar passen bij een van de thema’s. Ik vind het dus echt heel interessant, want je wordt sowieso geïnspireerd. In plaats van lukraak een boek uit mijn boekenkast te halen, ga ik nu eerst een thema kiezen, denk ik, en op basis daarvan een boek selecteren. Of misschien toch omgekeerd. Ik zie nog wel. :) Anyway, die thema’s gaan zo:

 1. Een boek van 500 pagina’s of meer
 2. Een boek gepubliceerd in je geboortejaar
 3. Een non-fictie boek
 4. Een fantasy boek
 5. Een sci-fi boek
 6. Een graphic novel
 7. Een mystery of thriller boek
 8. Een romance of chicklit
 9. Een boek dat gericht is op kinderen onder de 12
 10. Een boek gebaseerd op waargebeurde feiten
 11. Een historische roman
 12. Een boek met prentjes
 13. Een boek dat een prijs heeft gewoon (Pulitzer, Man Booker, Nobel, Gouden Uil,…)
 14. Een boek dat iemand je heeft aangeraden
 15. Een boek dat voor 1900 werd gepubliceerd
 16. Een reeks (mag een reeks zijn die je al begonnen bent)
 17. Een boek waar je gek van was als kind
 18. Een boek dat je ooit begonnen bent maar nooit hebt uitgelezen
 19. Een boek met een 65+ hoofdpersonage
 20. Een boek dat je kan uitlezen op een dag
 21. Een boek dat verfilmd werd
 22. Een boek waar een televisie reeks werd op gebaseerd
 23. Een boek dat al zeer zeer zeer lang op je te lezen lijst staat
 24. Een boek dat zich afspeelt in Azië
 25. Een boek dat zich afspeelt in Afrika
 26. Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika
 27. Een boek dat zich afspeelt in Oceanië
 28. Een boek in een andere taal dan dat je anders leest
 29. Een bundel kortverhalen
 30. Een poëzie bundel

Ik denk dat sommige puntjes wel wat moeilijk gaan worden. Ik lees bijvoorbeeld niet graag poëzie en een boek uitlezen op een dag zal ook wel een hele opgave worden. Op dit moment ben ik The Book Thief van Markus Zusak aan het lezen. Echt een heel mooi boek en ik ga het jammer vinden als het uit is. Het is een redelijk dikke turf, 554 pagina’s, dus als hij uit is kan ik puntje 1 al afvinken.

boekjes-1

Ik hou jullie alleszins op de hoogte van mijn vorderingen! Wat ik aan het lezen ben, kunnen jullie volgen op Goodreads door in de rechterkolom van mijn blog op het G’tje te klikken.