We hebben voor het eerst valsgespeeld.

16 weken

We hebben mijn foto een dag te laat gemaakt. De allereerste keer ooit, want hiervoor trokken we altijd netjes op de juiste dag de foto. Ik ging zondagochtend keihard door mijn rug en had niks (maar echt niks!) goesting om te poseren. Gelukkig kon ik gisteren al terecht bij mijn chiropractor en voelt mijn rug al een heel stuk beter.

Qua kwaaltjes is er eigenlijk niet veel te melden. De hoofdpijn is toch nog niet volledig weg, maar ik merk dat het vooral belangrijk is dat ik op tijd ga slapen. Ik moet er ‘s ochtends om 6u uit en 22u15 is blijkbaar het magische tijdstip waarop ik ten laatste in bed moet liggen. Later dan dat is bijna gegarandeerd hoofdpijn de ochtend erna. Los daarvan blijft de vermoeidheid toch. Gaan werken lukt op zich wel deftig, want ik mag eigenlijk quasi heel de dag aan mijn bureau zitten, maar eens ik terug thuis ben en in mijn zetel plof gaat het licht toch uit. Eigenlijk zou ik daar dan de rest van de avond gewoon willen blijven hangen, maar dan voel ik mij veel te schuldig tegenover Klaas. Die neemt zowat heel Elliots verzorging op zich (ik ververs hier echt niet veel pampers meer en het avondritueel is 90% van de tijd ook voor Klaas) en zorgt er daarnaast ook voor dat het hier opgeruimd ligt en dat de was gedaan geraakt. Ik krijg dan wel regelmatig wat gegrommel naar mijn hoofd over de strijk die blijft opstapelen, maar tja. De weekends zitten ook weer zodanig vol dat ik gewoon geen zin heb om daar nog aan te beginnen. Als we op zaterdag en zondag dan eens efkes op ‘t gemak thuis zijn, wil ik liefst gewoon ook effectief op ‘t gemak zijn, in plaats van met een rode kop boven het strijkijzer te staan. :) Maar allez, ik doe de laatste tijd wel wat meer moeite en ik help opnieuw meer mee met het opvouwen van de was enzo. En met het dagelijkse opruimen. ‘t Is toch ook al iets, hé?

Ik heb ook besloten in welke winkel ik onze tweede geboortelijst wil leggen. We gaan er nog steeds eentje bij Dreambaby leggen, maar ik denk dat we daar vooral de grote stukken op gaan zetten die we zelf op voorhand gaan kopen of die vlak voor/meteen na de bevalling door de dichte familie gekocht zullen worden. Omdat we uiteindelijk toch al veel hebben van Elliot zal die extra geboortelijst nu vooral dingen bevatten die we dubbel nodig hebben of die al aan vervanging toe zijn. Of gewoon nog wat leuke hebbedingetjes, want dat heb ik er indertijd bij Elliot eigenlijk niet echt op gezet. Extra fijn is ook dat de tweede lijst in een winkeltje ligt dat veel hippe kleertjes verkoopt. Ik ben echt fan van de Scandinavische merkjes, maar toen Elliot echt nog mini was, kende ik dat nog niet zo. :)

De doopsuiker gaan we een beetje hetzelfde doen als bij Elliot. Toen hadden we twee verschillende soorten: suikerbonen en badzand. Deze keer kozen we opnieuw voor twee dingen, maar het badzand laten we deze keer achterwege. :) Dat betekent ook dat we twee verschillende soorten verpakkingen zullen hebben. De ene helft heb ik dit weekend besteld omdat ik echt iets perfects vond en bang was dat ze het anders over een maand niet meer zouden hebben. Ik kijk er al naar uit om eraan te beginnen!

Benieuwd naar week 16 van Elliot?