Over Huizeke Sluizeken

Welkom op Huizeke Sluizeken! Lees even mee, kwestie van wat meer over ons te weten te komen.

Ik ben Joyce, een niet meer zo jonge twintiger geboren en getogen in de Vlaamse Ardennen. Na 4 jaar studeren in het schone Gent keerde ik terug naar mijn roots én bracht ik een vent mee: Klaas, een nog minder jonge twintiger. Samen kochten we hier een huisje waar we de rest van onze dagen hopen te blijven (‘t is te zeggen: op dit stukje grond, maar da’s een verhaal voor later). Na een aantal maanden besloten we ons te verloven en na bijna een jaar van voorbereidingen mochten we ons eindelijk man en vrouw noemen. Wat een opluchting om niet langer in zonde te leven! Iets meer dan een jaar later, op 5 februari 2014, werden we moeke en papa van een zalig ventje, Elliot. Twee jaar later, op 10 juni 2016, breidden we ons gezin verder uit met 2 prachtige dochtertjes, Lily-Rose en Lucy-Mae. Tot nu toe kunnen we zeggen dat we 3 zalige kindjes hebben en dat we ze allemaal even graag zien. Hier zijn geen favorietjes. Allez, voorlopig toch niet, haha!

We wonen hier dus aan de rand van de Vlaamse Ardennen (haaa, maar welke rand, hé!) en we zitten hier wel goed, denken we. De tuin is groot genoeg voor kindjes en beestjes. We wonen hier samen met Juul, onze Border Collie. Vroeger hadden we ook een hele resem katten. Om een of andere reden komen die echter niet meer naar huis. Ik verdenk Juul van intimidatie. Later zou ik graag nog wat kipjes hebben, maar daarvoor moeten we eerst een nieuw huis bouwen en de tuin heraanleggen. And who are we kidding, ganzen, een geitje en een ezeltje zou ik ook nog graag adopteren, maar Klaas ziet dat niet echt zitten.

Day-156-Portrait-of-dogs-940x626

Mijn hobby’s zijn weinig spectaculair. Ik hou erg van lezen, serietjes en films bekijken, haken, veel te veel tijd doorbrengen op  het internet en af en toe eens een nieuw bakreceptje uitproberen. Met mijn haaksels stoef ik ook wel graag, dus daarover zal van af en toe wel een postje verschijnen. Tijd doorbrengen met mijn vent en kinders is natuurlijk mijn meest favoriete bezigheid, maar dat is een vanzelfsprekendheid, geen hobby.

Verder (en dit is een stukje dat ik gestolen heb van Evelien op Mamzella, want zij zegt dat daar heel mooi!) zijn we hier ook een heel klein beetje eco-friendly. Vroeger was dat meer het geval dan nu. Voor Elliot gebruikten we hoofdzakelijk herbruikbare luiers, maar sinds de komst van de tweeling zijn we daarmee gestopt. We startten ook een bescheiden moestuintje, maar door de zwangerschap heb ik daar al sinds de nazomer van 2015 niet meer in gewerkt. Die dingen deden we zeker uit overtuiging, maar stiekem ook omdat we onze centen liever aan andere zaken hangen, zoals leuke kleertjes voor de mini’s, een nieuw fotografiespeelgoedje voor Klaas of een boek, haakgaren of andere prul voor mij. En natuurlijk waren wij ook volop aan het sparen om het huis van onze dromen te kunnen bouwen. Daar zijn we heel recent mee gestart en ook daarover ga ik nog een reeks blogposts schrijven. Eigenlijk genieten wij vooral van de kleine dingen in ‘t leven en zijn wij gewoon content dat we elkaar hebben.

10369231_10203313948186214_552634771790676799_n-940x626

De voorbije jaren blogde ik op When you said tulips… maar ondertussen groeit daar redelijk wat onkruid. Omdat ik vooral wil bloggen om een familiedagboekje bij te houden lijkt het me logischer om nu te beginnen met een nieuwe, Nederlandstalige lei.

De meeste foto’s die je hier ziet verschijnen zijn genomen door Klaas. Soms zal er al eens een foto gemaakt met mijn iPhone te zien zijn, maar aangezien Klaas als fotograaf heel veel foto’s maakt, is het logischer dat ik de zijne gebruik. Ik ga dat niet elke keer vernoemen, want wat van hem is, is van mij en omgekeerd. Zo gaat dat in een huwelijk, hé. Af en toe zullen er ook foto’s te zien zijn van onze huisfotografe, Joke van South Africa Meets Belgium, zoals de foto in het cirkeltje hiernaast. Die zal dan wel een credit krijgen. Gelieve geen foto’s over te nemen zonder toestemming.

Hopelijk gaan jullie ‘t hier een beetje tof vinden! Ik ga zeker mijn best doen om hier regelmatig te komen updaten. Laat zeker een comment achter, of stuur mij een mailtje! Ik krijg zeer graag berichtjes. En ik zal er ook altijd op antwoorden, pinky promise!