Ik realiseerde me onlangs dat ik nooit geblogd heb over Elliots ontwikkeling sinds de post over zijn eerste 12 weken. Eigenlijk vind ik het wel moeilijk om me te herinneren wat hij wanneer allemaal deed, maar bon, de hoofdpunten zullen jullie hier wel terugvinden!

Elliot werd 4 maanden en kon ineens, dezelfde dag nog, van buik naar rug rollen. Hij heeft dat dan een paar keer gedaan, maar daarna niet meer.

4 maand rollenEen goeie 3 weken later rolde hij op een warme avond ook een paar keer van rug naar buik. Daarna was hij precies vergeten dat hij dat kon, maar sinds een paar weken doet hij niets anders meer. Als we hem op zijn rug leggen, ligt hij na 5 seconden al op zijn buik. En dan maar kneuten omdat hij vooruit wil maar te ongeduldig is om deftig zijn best te doen. Die baby’s van tegenwoordig toch!

rollen 2 27 juniHalverwege juni zijn we ook begonnen met Elliot mee aan tafel te zetten in zijn eetstoel als wij gaan eten. En op 22 juni werden hij vrolijk wakker na het eerste nachtje in zijn eigen bedje. (Dat natuurlijk nog altijd vlak naast ons bed staat, maar toch. Normaal stond daar de draagmand, maar die was hij ontgroeid.) Deze maand begonnen we ook te merken dat Elliot begon te wenen als we hem “achterlieten”, vooral als hij aan zijn dutjes moest beginnen en wij de kamer uit gingen.

Toen hij 4 maanden was, werd het ook pijnlijk duidelijk dat meneertje een afspraak bij de kapster nodig had.

kapper 18 juni

2 weken voor zijn vijfde vermaanddag ging Klaas mijn ouders helpen bij het plukken van de kersenboom. Hij wou een fotootje trekken van Elliot tussen de kersen en het lukte om hem een paar seconden op zijn eentje te doen zitten.

kersenpluk 22 juni

kersenpluk 2

Rond deze periode kon ik ook vol nostalgie terugdenken aan mijn zwangerschap… Links 20 weken zwanger en rechts 20 weken oud.

20 weken

En toen werd hij 5 maanden!

5 maanden

Voor deze foto kon hij opnieuw al eventjes zonder steun zitten, maar ik vond dat we het kaartje voor zitten pas mochten gebruiken eens hij 2 minuten zonder steun kon zitten. En een paar dagen later was het zover!

zitten

En toen werd het heel warm en had ons baby’tje toch wel last van de hitte. Zolang hij wakker was, viel het nog wel mee, maar dutjes doen of in slaap vallen voor de nacht, was moeilijk.

warmte

warmte 2

Halverwege juni, toen hij net 4 maanden was geworden, gingen we voor ‘t laatst naar Kind & Gezin. Zijn afmetingen toen: 67,5 cm en 7,830 kg.

Willekeurige dingen die hij graag doet: krijsen, roepen, rare geluiden maken, wild heen en weer wippen op schoot, op zijn vingers sabbelen en aan ons haar trekken.

Voilà. Dat waren maanden 4 en 5. Morgen al de volgende update! Spannend he. :-)