Een Facebookpagina waar ik de laatste tijd veel op snuister is die van Freecycle. Eigenlijk is het een heel simpel concept: in plaats van nog bruikbare spullen/meubels/eender wat in de vuilbak te gooien, zet je die op de Facebookpagina van Freecycle in de hoop dat je er nog iemand anders gelukkig mee kan maken. En alles is volledig gratis. Ik heb er zelf ooit ook eens een hele zak oude dvd’s en een paar boeken op gezet en letterlijk binnen de 2 uur waren die hier thuis opgehaald. Hoe gemakkelijk is dat? Zeker en vast beter dan ze zelf naar de kringloopwinkel te moeten brengen, want die twee boeken hadden hier letterlijk bijna een jaar op de kast gelegen, “om dan eens binnen te steken in de kringloop”. Het is ook daar dat ik zomaar eventjes bijna 100 oude stoeptegels vond voor ons dambordje en “terrasje” in en rond de moestuin (foto’s volgen nog!) en dat ik iemand vond bij wie we een miniserretje mochten gaan afhalen.

tegels

Onlangs zag ik op Freecycle iemand posten over 8 kerkstoelen die hij te geef had. Ik vond dat wel heel tof, misschien voor later in onze inkom, maar ik kon me niet zo meteen een beeld vormen van hoe ik die stoelen dan zou kunnen “heropdoen”. Tot iemand onder die foto een commentaar plaatste met daarin een fotootje van de etalage van onze lokale kringloopwinkel. Blijkbaar hebben die daar een of ander project lopen waarbij ze oude meubels een nieuw leven geven, waaronder ook kerkstoelen. Daar maken ze dan kinderstoeltjes van. Suuuperschattig! Maar blijkbaar vragen ze er een aardige duit voor. Helaas waren alle kerkstoelen al gereserveerd, dus so be it.

stoeltjes

Tot een paar dagen geleden. Diezelfde persoon postte dat de laatste persoon zijn afspraak niet was nagekomen en dat er nu nog 2 stoelen over waren. I swooped in and claimed those babies in a hot second! Dus daarnet is Klaas ze gaan ophalen, aangezien Elliot sliep.

kerkstoelen

Ze gaan nog efkes logeren op zolder bij mijn ouders, tot ik tijd en gelegenheid heb om ze te DIY’en. Ik wil in elke kinderkamer zo eentje zetten, maar ze moeten dan wel een beetje passen binnen het kleurenschema van de kamers. En aangezien we in dit huis nooit kinderkamers gaan inrichten, wordt het dus nog even wachten op een nieuw huis. Can’t wait!