Allez, hij kwam! Deze namiddag welteverstaan. De Sint wist dat zaterdag kuisdag is en had mij al gemeld dat hij nog wel efkes zou wachten met cadeautjes leveren tot we klaar waren met kuisen. Kwestie van alles toch proper te hebben hé? Hij is wel zijn kistje mandarijnen in de keuken vergeten, vandaar dat ze niet mee op de foto staan.

sint 1

sint 2

sint 3

sint 4

sint 5

sint 6

sint 7

Tot hierboven was mijn tekst childproof (veilig voor kindjes om te lezen), maar vanaf hier niet meer. U bent gewaarschuwd. Het ziet er dus heel veel speelgoed uit (and who are we kidding, het IS ook veel speelgoed), maar ‘t feit is dat ik doorheen het jaar gewoon gekocht heb wat ik leuk vond, “voor later”. Ik hield dat dan allemaal bij in een grote kist in de kelder en ik heb nu alles bovengehaald waar hij groot genoeg voor is. Bij nader inzien had ik die twee trekspeeltjes (de krokodil vooraan en de “winterdieren” achteraan) nog moeten laten zitten, want daar heeft hij nu nog niets aan. In de kelder staat ook nog een houten loopkarretje met blokken in, een cadeautje van zijn opa, maar dat ga ik nog laten staan tot Nieuwjaar of zijn verjaardag. Hij staat nog niet stevig genoeg om daar al mee op baan te gaan… Er zitten dingen bij van op een rommelmarkt (de puzzels) en van op www.tweedehands.be (hamertje-tik en de houten stapelblokken), andere waren een cadeautje (de winterdieren en de Duplo van mijn ouders), de plastic puzzel van Fisher Price stond op zijn geboortelijst en dan zijn er dingen die ik nieuw gekocht heb, zoals het huisje/vormenstoof en de kralenbaan uit Dreamland, de knuffels uit IKEA (ja, da’s een wolf met een grootmoeder die je door zijn muil kan duwen en dan uit zijn buik kan halen!), de trein uit Hema en de krokodil en het hondje van een verkoop van Moulin Roty op Snapstore.

De koekjes, rijstwafeltjes en wortelchipkes zijn uit de Colruyt. Ik kan dat manneke toch nog geen chocolade geven hé?

En dan kon Elliot op ontdekkingstocht! De speeltafel kocht ik voor goedkoop op een outletverkoop. Heel lelijk, maar ik keek er wel naar uit om hem die te geven, want met al dat staan gaat ze goed van pas komen.

elliot speeltafel

elliot speeltafel 2

elliot speeltafel 3

elliot 1

elliot en ik

elliot varkentje

Ik kijk al uit naar volgend jaar. Dan gaat hij misschien toch al iets meer besef hebben van al die magie. *emo-hartje*