Meer dan een jaar geleden ging ik eens op zoek naar gezonde receptjes. Op een of andere manier ben ik op dit recept uitgekomen. Of het heel gezond is, betwijfel ik en waarom ze het een macaronislaatje noemen, weet ik ook niet goed. Maar lekker is het wel! Ik heb er wat dingen aan aangepast en zo kwam ik tot het volgende.

Macaroni3

Wat heb je nodig?

2 cups gnocchi (dat zijn die schelpjes)
1/4 cup rode ui (in kleine vierkantjes – dat heeft zeker een speciale keukenbenaming? Ik doe daar niet aan mee. In kleine vierkantjes dus.)
1 cup kerstomaten (ook in kleine stukjes)
1 pakje hamblokjes (van die die je per 3 koopt bij Jef)
1/2 cup mayonaise
3/4 theelepel mosterd
1 1/2 theelepel kristalsuiker
1 1/2 eetlepel wittewijnazijn
3 eetlepels zure room
1/2 theelepel zout

Hoe maak je het?

Gooi eerst de pasta, ui, tomaten en hamblokjes in een grote kom. (Je kan uiteraard het recept houden zoals in de link of zelf extra dingen toevoegen, zoals ik deed met de hamblokjes.) Daarna doe je de overige ingrediënten samen in een kleiner potje om zo het sausje te maken. Doe het sausje over de pasta. Et voilà!

Macaroni2

Smakelijk!