Er is geen enkel seizoen waar ik zo graag kleren voor shop als de herfst. Alles is gezelliger, het mag weer een beetje warmer en zachter, en de kleuren staan mij precies beter. Toen ik klaar was met Elliots kleerkast ben ik begonnen aan de mijne. Ik ging met een vriendin, Sophie, een dagje naar Gent om bij elkaar te sprokkelen wat op mijn lijstje stond. Ik had in de voormiddag wel eerst nog een afspraak bij MAC. Ik had daar een sessie van 60 minuten geboekt waarin ik volledig geschminkt zou worden door een van de visagistes. Ik merkte dat ik zelf mijn foundation en concealer niet echt in orde kreeg en wou die routine eindelijk down hebben voor ik startte met mijn nieuwe job. Ik heb toen een before & after genomen en het verschil is opmerkelijk, vind ik.

make up 1

Ik was niet met alles even content (de foundation lag er te dik en donker op, vond ik, en de blush was ook te zwaar), maar het begin was er en ik kon er thuis mee aan de slag. Naar mijn bescheiden mening ben ik er sindsdien toch al in geslaagd om deftig voor de dag te komen, dus ik ben een tevreden klant.

make up 2

Ik ben alleen nog niet zeker dat de concealer niet te donker is (lijkt wel exact dezelfde kleur als de foundation te zijn) dus dat moet ik nog eens bekijken.

Toen ik klaar was bij MAC wachtte ik Sophie op en gingen we eerst samen lunchen. We belandden bij Domi’s en bestelden courgettesoep met een heerlijk belegde boterham met, als ik het mij nog goed herinner, gerookte zalm, kerstomaten, rode ui en dille. Echt genoten, voor een schappelijke 10 euro. Heerlijk! Ik vond het er ook heel leuk ingericht. Altijd tof!

domi's

domi's bordje

Daarna was het tijd om te shoppen! Ik had wat dingen gepind op Pinterest en dat gaf wel een duidelijke leidraad, ook voor Sophie die mee moest helpen zoeken. Sorry, Sophie! Maar toch bedankt. ^^ Waar was ik dus nog naar op zoek? Een goeie skinny, een houthakkershemd (ik wou dat nog een kans geven), een lange gilet, truitjes in herfstige kleuren of dikkere stofjes en een cirkelsjaal. Ik dacht dat ik nog lange bruine laarzen had, maar de mijne hebben blijkbaar toch hun beste tijd gehad. Ik zal dus wel nog eens een uitstapje naar de schoenwinkel moeten maken.

En omdat Elliots kleren toch niet zo mooi fotografeerden als ze maar gewoon op de tafel lagen, heb ik voor deze foto’s maar al mijn nieuwe kleren aangetrokken om vervolgens netjes te poseren. Soms moet ge er iets voor over hebben, hé. Nog een schrijnend verhaaltje daarover: we deden dus de fotoshoot en spraken af dat Klaas de foto’s tegen de week erna zou bewerken. Om na die week dan te merken dat de foto’s op mysterieuze wijze verdwenen waren. Tof. Wreed tof. Dus ik mocht nog een tweede keer poseren. In de eerste reeks was er wat meer afwisseling wat schoenen betreft (ik had daar bij een paar outfits bijvoorbeeld ook mijn nieuwe witte Vans aan), maar voor de tweede reeks was ik die uit de slaapkamer vergeten halen. En Elliot was aan ‘t dutten. Dus ja. Bruine enkellaarsjes in alle foto’s. En nog een kleine opmerking: ik kocht maar 2 broeken. Die van de eerste foto en die van alle foto’s erna. :)

outfit 4

Skinny met hoge taille (H&M), grijze top (H&M) en houthakkershemd (Pimkie, begot)

outfit 1

Skinny jegging (maar wel met een echte knoop en rits, dus dan mag je het als een gewone broek dragen, hé. :) :) – WE), bordeaux truitje (America Today), cirkelsjaal (Pieces)

outfit 2

Kaki top (WE), cirkelsjaal (Six)

outfit 3

Gestreept truitje (zelfde model als dat bordeaux van hierboven – WE)

outfit 5

Grijze top met korte mouwen (H&M), heerlijke, suuuperzachte, lichtgrijze, lange gilet (America Today)

En nog efkes een detailfoto van de riem en het kettinkje, allebei van bij WE. Het kettinkje stelde ik zelf samen, dat was de ketting op zich en dan nog de E (van Elliot, hé :)) en het veertje er apart bij.

outfit 6

outfit 7

Ik speelde wel een beetje vals, want de oudroze cirkelsjaal kocht ik effectief tijdens mijn shopdagje, maar de donkerblauwe niet. Ik was echter zo content van die eerste dat ik de dag erna online nog een tweede bestelde. En nu wil ik er nog meer. Ah ja.

Nog een make up close-up. :) Toch naturel, hé?

make up shoot

Wat denkt ge? Ik heb toch duidelijk mijn roeping als model gemist, hé?