Jaat ze. Wanneer iedereen zijn kerstboom weer opbergt op zolder, ga ik een postje schrijven over de mijne. Het is er vorige maand om verschillende redenen niet van gekomen (Klaas die er niet aan toe kwam om foto’s te maken, ik die dacht “Haaaaa, als ik niet kan schrijven over mijn baby’s, dan wil ik over niks schrijven!”) maar ik wil hem toch even showen, want ik ben er bijzonder fier op! En dit weekend ga ik hem ook afbreken, dus ‘t is nu of nooit, hé.

Maar dus. De voorbije jaren gebruikte ik eigenlijk altijd dezelfde versiering, hoewel er elk jaar wel wat kitscherige glitterdingen of souvenirs van uitstapjes bij kwamen. Klaas maakte er zelfs ooit eens een timelapse van. Anyway. Dit jaar zag ik hier een kerstboom passeren met allerlei vintage versiering en ik was op slag opnieuw verliefd. Echt, al die kleurtjes, al die vormen, ik vind die variatie veel interessanter dan de standaard kerstboom die versierd wordt met twee netjes bij elkaar passende kleurtjes. Het enige probleem was dat ik niks nada noppes ouderwetse kerstballen had. Dus ik vroeg nonchalant eens aan ons moeder of zij tijdens haar middagpauze in de kringloopwinkel kon binnenspringen. En echt, jong. ‘s Avonds stond ze aan mijn deur en legde ze mijn eettafel vol vintage kerstschatjes. Nog geen 40 euro voor alles. Netjes terugbetaald, zuh.

kerstballen 1

kerstballen 2

Ik deed al mijn oude kerstballen weg, maar hield de kitscherige bling bling en de souvenirs. Een echte oude piek heb ik nog niet gevonden, dus da’s een doel voor volgend jaar. In de kringloopwinkel hier in ‘t centrum vond ik dan nog een paar effen kerstballen in allerlei felle kleurtjes en in Dreamland ging ik een snoer witte lichtjes halen, want de gekleurde die ik al jaren gebruik zouden overkill geweest zijn in combinatie met de kleurrijke versiering.

20151223-Kerst-1

20151223-Kerst-2

20151223-Kerst-4

20151223-Kerst-5

20151223-Kerst-6

20151223-Kerst-7

kerstbal 1

vogel

20151223-Kerst-8

En dan heb ik er een schapenvelleke onder gelegd om die lelijke staander te verbergen. En zo moesten onze cadeautjes ook niet op de grond liggen.

cadeautjes

Echt. <3