Een regelrechte schande. Er waren geen andere woorden voor hoe ons huis er hier de afgelopen weken bij heeft gelegen. Gedurende weken werd hier enkel opgeruimd en werden de vaatwasser, wasmachine en droogkast aan het werk gezet. Maar verder niks. De stofzuiger mocht zich niet amuseren. De dweil bleef in de hoek. En dat met een baby in huis. Kind & Gezin moest het eens weten. :-)

Klaas is nog steeds druk bezig in de tuin en dat naast elke dag gaan werken, dus ik had er alle begrip voor dat hij het niet zag zitten om mij ook nog eens te helpen. En ik, tja. Ik had in principe wel tijd om te poetsen. Maar zin? Niet echt. Nu ik bezig ben met die opleiding en meer wel dan niet weg ben, heb ik het echt lastig om mezelf te motiveren om hier wat kuiswerk te doen. Alle andere huishoudelijke klusjes zijn geen probleem, maar ik haaaat stofzuigen en dweilen. En zeker als ik het alleen moet doen. En op de dagen dat ik dan vrij was, wou ik ook gewoon wat in de zetel hangen en Netflix wat verder verkennen.

Maar vandaag kon het dus echt niet meer zijn. Klaas zou vandaag een hele dag af en aan weg zijn met mijn pa omdat we grond moeten aanvoeren om onze moestuin op te hogen. (Daar lag eerst beton en die heeft Klaas uitgekapt, met een diepe put van verschillende vierkante meters groot tot gevolg.) Ik had niet echt iets te doen vandaag, dus tijdens Elliots dutjes heb ik gekuist. Netjes hé?

image4

image3

image2

image1

Ik vind het echt frustrerend dat ik me na het poetsen zó voldaan voel en dat ik mijzelf toch elke week opnieuw zo hard in gang moet sleuren om eraan te beginnen. Maar bon, het is nu proper, dus ik ben content. De wasmachine staat wel nog vollenbak te draaien, dus morgen wordt een strijkdagje. Maar dat is niet zo erg. :-) Nu mijn taken voor vandaag afgewerkt zijn, mag ik als beloning vanavond op bezoek gaan bij Sophie!