Vorige zaterdag vierden Klaas en ik onze tweede huwelijksverjaardag. Hoe gék is dat? Enerzijds klinkt dat superkort, vind ik, en lijkt het alsof we al veeeeeel langer getrouwd zijn. Anderzijds is 2 jaar toch wel al “lang” hé? Ik ben nog maar 24,5. En ja, dat half jaartje telt. Anyway, diegenen die ons een beetje kennen weten dat wij al jaren een belangrijke traditie in stand houden. ‘t Is te zeggen: voor ons is ze belangrijk. Wanneer we iets te vieren hebben (normaal gezien mijn verjaardag en onze zoveel-jaar-samen) gaan we eten bij de Griek en gaan we daarna naar de film. De allereerste keer dat we daar gingen eten, kozen we voor moussaka, maar dat was echt een heel zwaar gerecht. De tweede keer kozen we voor de plateau du chef (dat klinkt toch echt super-Grieks, hé?) en we hebben nooit meer iets anders gewild.

grieks

Al voor Elliot er was (zelfs voor hij “gemaakt” was) zei ik dat ik niet “die moeder” zou worden die haar kinderen voor het minste bij de grootouders afzet voor tijd voor zichzelf. Behálve wanneer het over onze huwelijksverjaardag gaat. Da’s één dag in het hele jaar die ik ‘s avonds met Klaas alleen wil vieren. Mijn verjaardag is dus weggevallen als een Griek-en-cinema-date, maar dat zorgt er alleen voor dat ons uitje nóg specialer was. Ik heb zelfs een Martini gedronken, zeg. Los van een slokje van Klaas zijn Desperados om eens te proeven wat dat nu eigenlijk voor iets was, heb ik sinds onze trouw niet meer gedronken. Ik voelde het dus wel een beetje.

martini

Na onze wettelijke trouw gingen we ‘s avonds naar de eerste Hobbitfilm, vorig jaar gingen we naar de tweede kijken en dit jaar kozen we uiteraard voor de derde! Hij was weer supergoed, behalve dan het laatste halfuur. Dat suckte. Ik heb een echte innerlijke fangirl, dus jullie kunnen wel raden waarom ik de laatste 30 (of zo) minuten maar niets vond.

Om half 7 hebben we Elliot naar mijn ouders gebracht en hij heeft zich daar goed geamuseerd en flink geslapen. Toen we thuiskwamen, zijn we hem iets na middernacht nog gaan halen, want voor een echte sleepover ben ik nog niet klaar. *moeke is een mietje*

Maar serieus, welke film moeten wij dan volgend jaar gaan bekijken?