Met het mooie weer van de afgelopen weken hebben we eindelijk verder kunnen werken in de tuin. Die is er ondertussen met grote sprongen op vooruitgegaan. Eerst zag de tuin er zo uit en daarna werkten we nog wat verder tot hij er zo uitzag. Toen werd het koud en nat en lieten we de boel de boel. Tot nu.

Het achterste deel van de tuin ziet er nu zo uit. Het picket fence is nu effectief een white picket fence geworden, al moet het korte stukje opzij nog geverfd worden (dat staat pas stevig vast sinds vorig weekend) en moeten de boog en het poortje nog een tweede laag krijgen. Het hek op zich zou eigenlijk ook nog eens opnieuw moeten geverfd worden, maar ik denk dat dat een straatje zonder einde wordt. De honden springen er elke keer opnieuw met hun modderpoten tegen als ze een kat over de stenen omheining zien lopen… Maar ja. Laat ik dat zo? Of zoek ik een andere oplossing? Een white picket fence met modderpoten, dat geeft toch ook niet op, hé? Rond de boog komt ook nog kamperfoelie. Dat gaan we planten van zodra de laatste laag verf klaar is. Zoals jullie kunnen zien, beginnen de plantjes in de border ook wat te groeien en zijn er al een paar mooie groene struikjes te zien. De kale plekken in het gras gaan we in het najaar nog eens opnieuw inzaaien.

Klaas - Tuin-111

Klaas - Tuin-112

Uiterst links op de foto hierboven zien jullie ook dit kiwiplantje. Ondertussen is het al verhuisd naar een grotere bloempot en heeft het een (hopelijk) geschikter plekje gekregen.

Klaas - Tuin-113

En dan gaan we nu binnen in de moestuin…

Klaas - Tuin-119

Klaas legde de stoeptegels zelf. Ik vond ze op Freecycle, dus ze waren volledig gratis. Zo moet dat zijn! Toen het terrasje (ik weet niet hoe ik het anders moet noemen eigenlijk…) gelegd was, ben ik meteen stukken mos uit een ander deel van de tuin gaan halen om tussen de voegen te stoppen. Ik dacht dat dat het grote vlak zou breken en romantisch zou ogen. En ik vind dat dat toch wel gelukt is. Nu is ‘t wachten tot het allemaal goed vast zit. Nog een detailfotootje van mijn werk:

Klaas - Tuin-123

In mijn vorige post vertelde ik al dat we kozen voor opgehoogde bedden. Klaas maakte een groot deel ervan al vorig jaar, maar de laatste stuks heeft hij pas dit voorjaar afgewerkt. Het hout op maat gezaagd, alles in elkaar getimmerd en dan een paar lagen beits gegeven om het wat meer weerbestendig te maken. Aan de binnenkant niette hij antiworteldoek zodat er geen aarde door de kieren naar buiten zou sijpelen. We vulden de bakken met aarde die we lieten leveren en de paden bedekten we ook met antiworteldoek en een dikke laag schors. Zacht onder de voetjes en zo moet ik mij geen zorgen maken over onkruid. Op het einde van het pad plantten we een frambozenstruik. Ondertussen hebben we daar ook een houten raster achter gehangen zodat de plant lekker kan woekeren.

Klaas - Tuin-118

Klaas - Tuin-120

Het houten paneel plaatsten we om de composthoop erachter een beetje af te schermen. Dat oogt wat mooier, vind ik persoonlijk, en ik vind het ook veiliger. De composthoop is ingegraven en aangezien er nu nog niet veel in ligt, is er toch een zeker gevaar, vooral aangezien Elliot ook in de moestuin rondloopt.

Klaas - Tuin-121

Klaas - Tuin-122

Nog een paar detailfoto’s. Langs de zijkant is er nog een stuk waar de omheining niet ver genoeg doorloopt. We hebben de nodige platen wel al, maar omdat dat kot er nog staat, kunnen we de platen nog niet zetten. Om de tuin toch af te bakenen stond daar dus een gewone groene Bekaertdraad, maar dat was natuurlijk niet zo mooi. Mijn ouders deden hun rieten matten weg, dus ik heb die vriendelijk opgeëist voor onze moestuin. De stoeltjes hadden we al van op ons vroeger appartement. Ik herontdekte ze in het eerder genoemde kot (ook zichtbaar hieronder) en dat was bijzonder fijn, want anders moest ik er nog gaan kopen. Ik vind dat de gele kleur ook leuk uitkomt in de moestuin.

Klaas - Tuin-124

Mijn gereedschap. Komt uit de IKEA. Heel flimsy, maar ik vond het bijzonder schattig en die ring om alles aan vast te hangen is erg handig. Bovendien ook niet gevaarlijk of zwaar, dus heel geschikt om Elliot te laten “helpen”.

Klaas - Tuin-125

Onze kleine helper:

Klaas - Tuin-115

Klaas - Tuin-116

Klaas - Tuin-117

In de foto hierboven is ons dambordje trouwens nog zichtbaar. Het ziet er nog altijd heel mooi uit, maar het gras dat ik daar vorige herfst zaaide heeft het niet zo goed gedaan. Staat dus nog op ons af te werken lijstje.

Ik heb trouwens ook een paar zonnebloemen gezaaid. Ze schieten al goed omhoog en ik hoop dat ze allemaal een volwaardige zonnebloem worden. Koffiekopjes uit de kringwinkel.

Klaas - Tuin-126

Klaas - Tuin-127

Ondertussen is de moestuin nog verder afgewerkt. De kruidentafel zit in elkaar en is gevuld, er zijn nog wat plantjes op het terrasje bijgekomen om het geheel wat op te vrolijken, we hingen bloembakken en -emmers aan de omheining en het hek (en die moeten allemaal nog gevuld worden met bloemetjes), we hingen twee insectenhotels op en ik zaaide zowat alle groentezaadjes die al mochten gezaaid worden. Hierna volgt normaal gezien dus nog één post, om het volledig afgewerkte geheel te showen. We zijn bijzonder fier. :-) Nu hopen dat er ook effectief iets eetbaars zal groeien, haha!