ask box

Amai. Nadat ik vorige week op ‘publish’ drukte, was ik toch een beetje zenuwachtig. Ging er wel iemand een vraag stellen? Wat voor vraag zou het zijn? Zou ik erop kunnen/durven/willen antwoorden? Mobaja! Jullie zijn redelijk proper gebleven, haha! Benieuwd naar mijn antwoorden? Ik zou dat ook zijn in uw plaats!

Hoe zie je je leven binnen 10 jaar? Hoeveel kids lopen er dan rond, mss verhuisd,… En dan nog eentje om na te denken. Als je de lotto nu zou winnen wat zou je doen met dat geld?

– Debora

Mijn leven over 10 jaar. Goh. Ik denk dat ons gezin tegen dan wel voltallig zal zijn. Klaas en ik zeiden altijd dat twee kindjes meer dan genoeg zouden zijn. (Dat Klaas in ‘t prille begin van onze relatie, toen hij nog jong en onbezonnen was, zei dat hij vier kinderen wou, een jongen, een meisjestweeling en nog een jongen, laat ik efkes terzijde…) Maar sinds Elliot er is, lijkt drie ons misschien ook wel leuk. Het is nog geen done deal, want vooral Klaas verandert nog vaak van gedacht. Mijn hart zegt op dit moment wel drie en ik denk wel dat Klaas mij daar op termijn in zal volgen. ‘t Is nen brave jongen. Over 10 jaar gaan we hopelijk ook verhuisd zijn, want met maar één echte slaapkamer is dit huis écht te klein voor meer dan twee kindjes. Achter onze slaapkamer zit wel een soort dressing, maar die voelt zo vochtig aan dat ik daar echt geen kind zou willen te slapen leggen. Het plan is om ons huidig huis zowat volledig af te breken (de living zou mogen blijven staan en zou dan een garage worden) om dan op dit stuk grond een nieuwbouw te zetten. We zijn volop bezig met het verzamelen van offertes, maar bouwen is duur, hé. We hopen wel dat het gaat lukken, maar we houden ook onze opties open en blijven Immoweb in de gaten houden. Al is ‘t hier in de buurt niet veel soeps, hebben we de indruk.

En wat ik zou doen als ik de Lotto won? Ik beeld mij voor ‘t gemak efkes in dat het echt over waanzinnig veel geld gaat, een bedrag dat we nooit van ons leven op krijgen. Ik zou dan in eerste instantie een zot huis bouwen, volledig naar onze goesting. Misschien wel op een ander, groter, groener stuk grond. Daarna zou ik een deel van het geld uitdelen aan familie en een goed doel zoeken om te steunen. En ik zou héél veel reizen. Voor mij is dat trouwens de ultieme rijkdom, als ik mij onze toekomst voorstel: in een huis wonen waar we echt blij mee zijn, ons gezin vlot kunnen onderhouden, dagdagelijks comfortabel leven en toch nog op reis kunnen gaan. Allez, op materieel vlak, hé. Geluk en gezondheid enzo. Ge kent dat wel.

Als je een animagus was, in welk dier zou je dan veranderen?
Wat is je favoriete muziek?

Charlotte

In een kat! Lijkt me zalig, gewoon doen waar ik zin in heb en slapen wanneer ik wil. :) Ofwel in een vlieg. Gesprekken gaan afluisteren. Ja, dat lijkt wel iets voor mij, haha!

Mijn favoriete muziek is indie rock. Bloc Party (voor ze gek werden en keirare muziek begonnen te maken), Arctic Monkeys, The Maccabees. Die dingen. Maar ik heb een redelijk brede interesse, denk ik. Alleen boenkeboenkemuziek is niet aan mij besteed. En schlagers. *rilt*

Hebben jullie Elliot bewust niet gedoopt? Of zijn jullie zelf ook niet gedoopt? Wat met schoolkeuze? Of zoiets… 

Inge

Elliot is inderdaad bewust niet gedoopt. In deze post heb ik daar al wat over geschreven. Voor Klaas hoefde het tout court niet, maar ik wou wel iets van zingeving in zijn leven. Vandaar dat we kozen voor de viering met het huisvandeMens op zijn groeifeest. Ik ben gedoopt en deed beide communies (ik wou dat toen zelf), bij Klaas stopte het al na zijn doopsel. Eigenlijk komt het er gewoon op neer dat we wel achter vele basiswaarden staan en die willen meegeven aan Elliot, maar dat die voor ons niet specifiek bij een of andere godsdienst horen. Wij kunnen ook totaal niet achter de Kerk als instituut staan (niet door de duizenden jaren geschiedenis en niet door de meer recente ontwikkelingen) en dus leek het mij compleet onzinnig om mijn kind daar lid van te maken en hen op die manier te steunen. Wij zijn ook zeer bewust enkel voor de wet getrouwd, dus ik zou het hypocriet gevonden hebben om Elliot dan wel te laten dopen. We hebben genoeg andere tradities die al generaties lang meegaan en die er ook voor zorgen dat we onze kroost een warm nest kunnen bieden. :) Hiermee wil ik uiteraard niemand viseren, hé. Ik geef gewoon een eerlijk antwoord op de mij gestelde vraag. :)

Wat schoolkeuze betreft: dat maakte het inderdaad een beetje moeilijker. Nu, als er in de wijde omtrek enkel katholieke schooltjes zouden geweest zijn, dan had ik mij daar gewoon bij neergelegd. Maar gelukkig is dat niet het geval. Begin volgend jaar gaan we eens kijken in een schooltje in het centrum dat voor ons heel goed aanvoelt. Allez, voor mij voelt het goed aan, het spreekt voor zich dat Klaas daar hoegenaamd niet mee bezig is en ervan overtuigd is dat zijn vrouw weet waarmee ze bezig is en wel de juiste keuze zal maken. Dat moet eigenlijk toch wel gemakkelijk zijn, hé, vent-zijn? Anyway, dat schooltje voelt voor mij dus goed aan, ja. Wat de levensbeschouwelijke vakken betreft is er vrije keuze, dus wij zouden voor zedenleer gaan. Het is er ook heel kleinschalig, met allemaal graadsklasjes. Ik denk in totaal een 80 leerlingen (kleuter en lager samen) en ik hoorde onlangs dat de peuterklas samen met de eerste kleuterklas slechts 7 leerlingen telt. Zalig vind ik dat. Bovendien zet de school vanaf dit jaar meer en actiever in op ervaringsgericht onderwijs. Het staat dus nog in zijn kinderschoenen, maar het kan alleen maar groeien, hé? Ik ben alleszins héél enthousiast!

Met wie zou je – moest Klaas het je toelaten – wel eens van onenightstandje willen doen? En met welke BV (auteur, politieker, whatever) zou je graag een ganse avond op café gaan? Waarom? Waar zouden jullie het over hebben?

Annick

Hoho. Om op de eerste vraag te antwoorden: ik denk dat Alexander Skarsgård met stip op nummer 1 staat. Maar Milo Ventimiglia zou ook wel eens mogen komen aanbellen. BV’s vind ik moeilijker. Ik heb het niet zo voor volk van eigen bodem precies. Misschien met Otto-Jan Ham. Alhoewel ik met hem niet echt zou praten, maar gewoon zenuwachtig zou zitten giechelen. Ik zou wel eens aan zijn haar willen voelen. Of de Homo Turisticus! Ik zou hem vragen hoe ik Klaas kan overtuigen om ook eens een pornosnor te laten groeien. Ik wil gewoon zien hoe dat er zou uitzien, jong!

 

Awel, ik vond het leuk! Jullie hopelijk ook. Over een paar maanden nog eens, me dunkt! Als jullie tussentijds nog vragen hebben: laat maar komen!